Scrisorica lui Caragiale

 Da, marele Caragiale e la zi, de parca ar trai printre noi si si-ar scrie operele inspirandu-se din tumultoasa viata politica si sociala care ni se perinda astazi pe sub priviri. Scandalul biletelelor seamana cu „scrisoarea pierduta“… Basescu tine un biletel la secret mai bine de un an, ca sa il dea „la Razboiul“ la momentul potrivit. Spre deosebire de Agamita Dandanache sau de „preacinstitul“ Catavencu, presedintele a si „comis“ dandanaua, iar scrisorica compromitatoare a declansat razboiul.

Nu mai e nevoie de o simpla gazeta clasica, astazi „Razboiul“ este format dintr-un arsenal de camere de filmat, pixuri si blitz-uri, urechi si ochi fideli ai „boborului“, iar scrisorica ajunge instantaneu in casele oamenilor, e cercetata de ochii si mintile curioase, discutata, disecata, comentata si tocata pana la epuizare. Iar multimea o sfasie pe Joitica (a se citi Calin in secolul nostru), o face de rusine, o pune la zid… ce mai, comedie mare! Dar Joitica nu se lasa, e barbata! Zice ca scrisorica e o minciuna, iar Catavencu, un ipocrit inconjurat de „oligarhii“.

Ca tabloul sa fie „curat“ a la Caragiale, mai lispesc acuzatiile de plastografie! Slava Domnului ca Joitica n-a zis ca nu e scrisul ei! Dar semnatura? O fi „olografa“ ori ba?

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria eu si lumea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s