Casnicia moderna

Cum arata viata unui cuplu din ziua de astazi in comparatie cu cea a unei familii de acum 50 de ani? Ei… Casnicia moderna este o relatie foarte diferita fata de ce au experimentat bunicii nostri. Se spune ca ne casatorim pentru a avea un martor al existentei noastre… sa mai stie cineva ca am trecut pe pamantul asta, sa stie ce am facut zi de zi, cum am fost, cum am trait, cum am iubit…

Bun, in ziua de azi ne casatorim din dragoste, pentru bani, pentru imagine sau faima sau pur si simplu ca sa alungam uratul unei vieti in singuratate. Din toate aceste variante, destul de multe erau valabile si acum 50 de ani. Ok. Deci, indiferent care ar fi motivul pentru care ne punem pirostriile, casnicia moderna e mai mult o poveste a unei relatii dintre doi oameni… care se desfasoara pe e-mail, pe messenger si la telefon.

Munca ne rapeste din ce in ce mai mult timp, petrecem mai multe ore la birou pe zi ce trece… Si ne vedem cu sotul/soata acasa sau in oras, dupa ora 8 seara. Ca sa luam cina, sa mergem la un film sau sa iesim impreuna cu prietenii. Si, deseori, ne raman cam 3 – 4 ore pe zi pe care reusim sa le petrecem cu tovarasul de viata. Ne ajung oare cele 3 ceasuri? Sa vorbim despre ce ni s-a intamplat la munca, sa rezolvam probleme administrative legate de traiul in doi, sa luam cina… Si in cele 3-4 0re care ne mai despart de somn trebuie sa mai facem un dus, sa mai urmarim serialul preferat sau stirile, eventual sa mai pregatim ceva de mancare.

Si ce ne ramane pentru el/ea? O parte din relatia unui cuplu modern se muta pe telefonul mobil, lucrurile se rezolva prin SMS, pana si sentimentele se exprima pe messenger (ce bine ca s-au inventat acei „emoticons”, nu-i asa 🙂 ?) O inimioara, un pupic…si gata.

Din pacate lucrurile sunt mult mai serioase… Am ajuns sa traim pentru weekend si pentru vacantele in doi, caci atunci relatia moderna prinde contur si mai aduce cumva, de departe, cu casnicia bunicilor. Atunci simti ca traiesti si tu redevii tu, el este el, omul cu care te-ai maritat… si nu doar o voce la telefon si un smiley face pe messenger… Trist, dar adevarat…

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria de toate

Un răspuns la „Casnicia moderna

  1. Bine zis. Sa-nteleg ca te tin oamenii aia pana tarziu la job, de iti pui asemenea dileme existentiale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s