De-ar fi summit in fiecare zi…

Summitul NATO a eliberat Capitala. Surprinzator, zilele astea se circula mult mai bine decat inainte de summit sau in oricare alta zi obisnuita. Piata Victoriei este pustie. Desigur, „de vina” e culoarul unic  – nu se poate circula decat pe un sens; prin parcarea din Piata Victoriei, alteori plina ochi de masini, acum bate vantul. Fortele de ordine au fost foarte atente, iar masurile de siguranta foarte stricte: parcarea a fost blocata, incercuita cu benzi de siguranta. Piata din fata sediului Guvernului e acum „colorata” cu puncte verzi si albastre – politisti si jandarmi la datorie.

Si pe Stefan cel Mare – bulevard alteori blocat la orele pranzului – acum se circula perfect. ieri am facut 15-20 de minute din Tei pana la Victoria cu autobuzul, iar la piata Dorobanti am trecut „ca prin branza” :).

Summitul a eliberat bugetarii si elevii bucuresteni timp de cinci zile. In plus, de teama aglomeratiei, mai multi bucuresteni si-au luat concediu o saptamana si au plecat la munte sau chiar intr-o scurta vacanta peste hotare. Am intalnit la aeroportul Baneasa o cunostinta care a plecat la Bruxelles o saptamana tocmai pentru a scapa de imbulzeaza si blocajele pe care se presupune ca le-ar fi creat summitul – sta in apropiere de Blvd. Kisselef si se temea ca nu mai poate iesi cu masina timp de cateva zile.

Summitul a transformat Capitala in bine. De pe bulevarde au disparut gunoaiele, au rasarit mii de flori colorate, strazile arata de parca ar fi fost spalate cu sampon, marcajele rutiere au fost refacute si stralucesc de departe. Nu mai vezi picior de caine vagabond (ce-i drept, doar pe acolo pe unde trec inaltii demnitari 🙂 ), iar traficul este mai mult decat lejer.

Sa ne rugam sa avem cate un summit in fiecare luna? N-ar fi rau 🙂

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria de toate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s