Ouale lui Jiji

Oile fac oua! Nu e nimic anormal, nimic impotriva naturii! Se intampla in Bucuresti, in anul de gratie 2008, nu cu mult timp inainte de inceperea campaniei electorale. Nici nu s-au lansat bine candidatii la primarii, ca pomenile au inceput deja. Primul pe lista e celebrul Gigi Becali (sau Jiji 🙂 ), cel al carui partid a inceput, de astazi, sa ofere mici „atentii” membrilor de partid „din popor”. Zeci de bucuresteni din sectorul 2 au stat la coada la sediul PNG pentru a primi cartoane cu oua (deh, vine Pastele…). Daca as fi fost plecata din tara mai multi ani si as fi revenit acum, fara sa stiu ce s-a mai petrecut in Romania in ultimul timp, as fi crezut ca ne aflam tot in comunism. Cozile de la „ouale lui Jiji” semanau cu cele din perioada de trista amintire de cand se baga carne sau chiar … oua.

Un spectacol ieftin si … trist. Oameni amarati, in mare parte pensionari, asteptau cuminti afara pentru un carton de oua, niste zahar, ceva ulei si un cozonac. Pentru a primi sacosa cu alimente trebuia sa fii membru de partid si sa prezinti legitimatia. Nu erai? Nici o problema: te puteai inscrie pe loc. 

Gigi spune ca nu partidul da alimente, ci fundatia lui. Nici o treaba cu partidul, nu e implicat. Fundatia ajuta oamenii nevoiasi, dupa cum o spune chiar el aici –  la Realitatea TV. 

De fapt acest lucru nu e ceva neobisnuit, iar oule de la PNG nu au inceput sa vina doar acum, inate de campania electorala. Partidul lui Becali da ajutoare pensionarilor si veteranilor de razboi inca de la inceputul anului, pe acelasi princpiu. Te inscrii in PNG, primesti legitimatie de mebru si vii o data pe luna (programarile se fac pe litere, in ordine alfbetica) sa iti ridici pachetul. Pachete destul de consistente, dupa cum am auzit de la o persoana care s-a inscris si beneficiaza de ajutoare: sacosele contin ulei, zahar, fasole, unul sau doi pui, chiar si conserve. Gigi e generos. Si asta nu e deloc rau. Pentru ca cineva trebuie sa se gandesca si la pensiile de mizerie ale batranilor sau ale veteranilor de razboi. Un gest admirabil din partea lui Gigi, pot sa spun.

Problema e ca el leaga acest ajutor de partid si apoi nu o mai recunoaste. Si e rau sa dai atatea lucruri  – in fond, ajuti niste oameni amarati – si sa ceri si tu ceva in schimb? In fond, oamenii se inscriu in PNG, dar nu o sa ii intrebe nimeni cu cine au votat. Gigi le da acestor oameni de mancare, nu le spala si creierul 🙂 . Fiecare e liber sa voteze dupa cum ii dicteaza constiinta. Si daca constiinta unora va dicta „pentru Gigi, pentru PNG”, ce e rau in asta?

Toata admiratia, domnu’ Becali! Macar Gigi sa aiba grija de batrani, de pensionari si de veterani daca Guvernul nu o face. Si la urma, daca mai merg si niste voturi acolo unde trebuie, PNL, PD-L, PD, PSD si altii nu ar trebui sa se supere. Dupa fapta, si rasplata. Macar Gigi a inceput sa dea oua cu mult timp inainte de campania electorala si sa speram ca nu se va opri nici dupa alegeri. Spre deosebire de altii, care au chemat poporul sa le numere, fara sa le arate macar! 🙂

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria eu si lumea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s