Oxigen pe 2 roti – 2% pentru un aer mai curat

Am ajuns in mult iubitul Bucuresti, alta data un oras placut si boem – micul Paris, nu? – sa nu mai putem respira din cauza noxelor si a prafului. Cel mai rau e ca nu mai avem pe unde merge. Traficul e din ce in ce mai aglomerat, cele 1,3 (sau 1,5) milioane de masini ne sufoca zilnic strazile si bulevardele. Si se inmultesc pe zi ce trece… de nici nu le mai stii numarul. De parca ar mai conta cate sunt… Locuri de parcare si asa nu exista pentru toate, soferii le pun unele langa altele, unele peste altele de nici ca pieton nu mai ai pe unde sa treci.

Cand ploua in „micul Paris” ne trezim ca mai bine mergem pe jos decat sa indraznim sa ne urcam macar in autobuz. Macar pe 2 picioare tot ajungi mai repede unde ai nevoie decat pe 4 roti.

Alte tari civilizate au descoperit bicicleta. Si noi cunoastem acest vehicul, dar nu avem curaj sa ne suim pe el… pentru ca nu avem pe unde sa mergem. In alte tari, in special in cele nordice, transportul pe bicicleta e printre primele mijloace de deplasare. Oamenii de acolo au vazut ca asa este mai eficient, ajung mai repede pe 2 roti unde au nevoie, e mai sanatos si protejeaza si mediul. Si au facut piste si alei speciale pentru biciclete.

Noi ce mai asteptam? Sa murim sufocati in trafic, sa ne ingrasam la volanul masinilor, stand in intersectii cu orele, inghitind gaze de esapament si tone de praf… si se cheama ca suntem europeni si traim civilizat…

Asociatia „Bate Saua sa Priceapa Iapa” propune o solutie. Asociatia – formata din cei care iubesc si sustin un mod de deplasare eficient si sanatos – pe 2 roti, in sa 🙂 – ne invita sa contribuim cu cele 2 procente din impozitul catre stat pentru un transport mai curat, mai civilizat si mai sanatos. Dar ii las pe ei sa spuna mai multe aici:

Dacă ai impozit de plătit (de pomană), la stat, atunci ajută-ne pe noi să te ajutăm pe tine să circuli mai liber prin tară! Promitem să iti facem si tie loc pe străzi, pe alei, pe trotuare, pe sosele, pe bulevarde! Asta daca vrei sa circuli TU cu bicicleta in siguranta, sau daca esti de accord sa circulam NOI cu bicicleta in siguranta in timp ce TU mergi mai liber cu masina 🙂 !

Doneaza 2% din impozitul pe care il platesti statului, daca ai mai multe surse de venit, catre Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa.
http://www.batesaua.ro/despre_2lasuta.php

http://www.batesaua.ro/despre_2lasuta.php
– Stiai ca in Copenhaga, o cincime din numarul deplasarilor cetatenilor sunt facute pe bicicleta?

http://www.batesaua.ro/despre_2lasuta.php
– Stiai ca un orasel din Danemarca are o retea de 350 km de benzi de bicicleta (ingrijite pe orice tip de vreme), in timp ce Bucurestiul – capitala Romaniei, are doar 25 km de piste amenajate?

http://www.batesaua.ro/despre_2lasuta.php
– Stiai ca pedaland regulat, poti reduce:
* riscul unei boli cardiovasculare, cu 50%
* riscul unui diabet de tip 2, cu 50%
* riscul obezitatii, cu 50%
* riscul unei tensiuni marite, cu 30% ?????
In plus, mersul pe bicicleta previne: osteoporoza si depresiile!

Doneaza asociatiei BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA, 2% din banii pe care ii dai degeaba la stat!

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria eu si lumea

2 răspunsuri la „Oxigen pe 2 roti – 2% pentru un aer mai curat

  1. Eu merg pe bicicleta destul de mult, desi traficul si educatia unora dintre soferi ingreuneaza mult acest lucru… Dar e mult mai rapid si mai sanatos, ba si mai ieftin…

  2. asa ar trebui sa fie orasul nostru curat cu oxigen si ne poluat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s