Gay or „normal”?

UPDATE: Astazi, 27 mai, vorbim despre miscarea gay, despre discriminare si diversitate la emisiunea radio 121 LIVE – asculta-ne AICI! Invitati: Robert Ratiu, editor coordonator Beau Monde si unul dintre initiatorii gaypride si Florentina Bocioc, director executiv Asociatia Accept.

-#-#-#-#-

GayFest 2009.  Toata saptamana 18-24 mai. Si maine marsul GayFest.  Si azi inca doua marsuri contra acestei manifestatii. Cica „Marsul pentru normalitate”. Ce e aia nomalitate? Ce inseamna sa fii normal? Ca faci sex cu o femeie daca esti barbat si sa faci sex cu un barbat daca esti femeie… Bun. Asta e normal si daca te abati de la regula esti anormal, esti proscris, trebuie sa stai la coltul societatii, trebuie sa taci, trebuie sa te ascunzi, trebuie sa „mergi pe burta”, sa te prefaci, sa nu fii tu, sa fii asa cum vrea societatea, sa porti masca „normalitatii” ca sa fii acceptat, ca sa fii „in regula”.

„In regula” sunt femeile si barbatii „straight”, „normali” care traiesc in cuplu „de ochii lumii” dar in particular se inseala reciproc „la greu”? „Normale” sunt familiile unde nevasta „o incaseaza” in tacere pentru ca copilului sa ii fie bine si sa aiba doi parinti… „normali”? „In regula” sunt barbatii care fac sex cu femei si apoi se urca in avioane de lupta si „scapa” o bomba, ucigand mii de suflete… sau cei care planuiesc razboaie si atacuri armate? „Normali” sunt barbatii si femeile cu minti luminate (care au neveste sau amante, respectiv soti sau iubiti acasa) care au urzit falimentele mondiale si au declansat cu buna stiinta toata aceasta criza economica din care ne zbatem sa iesim?

„Normali” suntem cu totii in aceasta lume „anormala”. Toti cei care facem dragoste cu persoane de sex opus. Suntem normali la imperechere, dar anormali la cap!

Nu spun ca homosexualii sau lesbienele nu fac lucruri „anormale” din categoria celor descrise mai sus. Sunt printre ei oameni si oameni, vorba aia: „Nu exista padure fara uscaturi”. Dar hai sa ridice primul piatra care se stie nevinovat!

Cine suntem noi sa ii judecam pe ceilalti? Cine ne da acest drept? Cine suntem noi sa le spunem altora „trebuie sa iti triesti viata asa, in felul asta, altfel nu e bine, e gresit! Altfel esti scos din shema si pus la zid!”

Hai sa ne uitam unii la altii si sa intindem mana catre omul de langa noi. Este o fiinta umana, dincolo de orientarile sexuale, dincolo de ganduri, dincolo de haine sau de felul cum vorbeste.

Cine e normal in lumea sta? Si cum se defineste normalitatea? Daca normal s-ar chema „gay” si invers, daca am schimba sensul cuvintelor intre ele, am vedea ca sunt doar cuvinte, doar etichete pe care le punem gratuit. Ne inghesuim realitatea in borcane si le etichtam, zi de zi. Si ce rezolvam cu asta? Nimic, va spun eu. Si nu trebuie sa ma credeti. Ci doar sa va ganditi la asta.

Hai sa oprim discriminarea: de culoare, de etnie, de sex si orientare sexuala, de orice fel! Nu suntem diferiti, ci doar asa vrem sa credem!

Un comentariu

Din categoria eu si lumea

Un răspuns la „Gay or „normal”?

  1. Chi

    cum definesc normalitatea ?
    normal de Normal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s