The last good bye

mj2Si a fost ultima intalnire cu el. Ultimul ramas bun, ultimul omagiu. A cazut cortina peste ultimul spectacol, grandios, demn de un rege, de un om extraordinar.

Scriam si pe 121 Sheblogs despre ceremonia de ramas bun in memoria lui Michael Jackson. Ce s-a spus acolo, toti cei care au vorbit cu atata respect si iubire, din suflet, despre cel care a fost regele muzicii pop, preieten, frate, tata, coleg, artist, om, toti ne-au adus o alta imagine a megastarului.  Despre Omul Michael Jackson avem o fotografie denaturata, transmisa prin filtrul presei care l-a comentat, l-a analizat, i-a descusut viata si a intors-o pe toate fetele. Si in final l-a aruncat in uitare.

Asara am vazut o alta fata a lui Michael si am inteles ca inainte de a fi cantaret, artist, megastar, el era om. Era tata, frate, priten, copil intr-un trup de om mare, cu suflet de Peter Pan in lumea de niciodata… Asta ne-a spus fiica lui, in doua propozitii scurte, dar atat de simple si pline de adevar: „De cand m-am nascut, taticul a fost cel mai bun tata din lume pe care vi-l puteti imagina. Si vreau doar sa spun… ca il iubesc foarte mult!”

Dureros de simplu si de puternic…

Ce s-a intamplat aseara la Staples Center se poate urmari pe tot internetul. Ce nu se poate vedea sau simti pe web este emotia, dragostea nemarginita si pretuirea, compasiunea si regretul milioanelor de fani care au stat ieri uniti intr-un suflet, inmarmuiti intr-o imbratisare, intr-un gand de ramas bun, pentru un ultim omagiu.

Cifrele vorbesc de la sine, vanzarile discurilor sale si locurile de top unde urca acum albumele sale spun totul despre artisul Michael Jackson. Poate concertele sale de la Londra nu ar fi avut aceasta audienta enorma generata de funeraliile sale, poate ultimul tur nu ar fi dus la explozia vanzarilor pe care o iregistreaza acum discurile sale. Moartea lui Michael l-a facut celebru. Inca o data.

Si poate ca acum lumea a inteles si a primit mesajul sau pe care l-a transmis in peste 40 de ani de cariera: iubiti-va, iubiti-va intre voi, iubiti planeta, iubiti-va aproapele, uitati ura si regasiti bucuria si pacea! Vindecati lumea si incepeti schimbarea cu omul din oglinda, cu voi!

Poate ca era necesar ca Michael sa se stinga ca noi sa intelegem mesajul sau asa cum nu l-am inteles cand era in viata.  „We are the world”! Noi suntem lumea si vindecarea ei incepe cu noi, de la noi, cu totii:

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria de toate

Un răspuns la „The last good bye

 1. Maria - Bucuresti

  … INGERII NU MOR!… (04.07.2009)

  Intr-o zi frumoasa de vara, Dumnezeu privea peste Pamant… A vazut si bune, si rele; si frumoase si urate. A privit… a tot privit si a hotarat. A chemat pe Arhanghelul Mihail si i-a spus ceva la ureche. Si dorinta lui Dumnezeu deveni realitate.
  Pe Pamant s-a coborat un CHIP DUMNEZEESC…. cu un glas INGERESC. Si Dumnezeu a poruncit parintilor sai muritori sa-i dea numele MICHAEL…
  Iar lui Michael, Dumnezeu i-a poruncit sa mearga si sa cante printre muritori, si GLASUL INGERESC a inceput sa fie auzit prin lume. Si de cate ori INGERUL canta, omenirea uita de tot ceea ce era rau. Dupa un timp, rau-voitorii (chiar cei ce se aflau prin preajma INGERULUI MICHAEL) au incercat de nenumarate ori sa-i reduca GLASUL INGERESC la tacere. De fiecare data, Dumnezeu il salva. Si mereu cu ochii in lacrimi si cu sufletul sfasiat de durere pentru ca nimeni nu-l putea intelege, GLASUL INGERESC continua sa transmita muritorilor mesaje de PACE. INGERUL MICHAEL plangea de durere, dar continua sa cante.
  Si intr-o zi de iunie, suparat tare pe omenire, Dumnezeu a hotarat sa-si cheme LA EL GLASUL INGERESC.
  Si inima hartuita si rapusa de durere a INGERULUI MICHAEL s-a incapatanat sa mai bata, iar GLASUL INGERESC nu s-a mai auzit…
  Atunci omenirea a inceput sa-l caute, sa-l strige, sa-l implore sa mai ramana putin. INGERUL MICHAEL, suflet nobil si iertator ar mai fi vrut sa mai zaboveasca putin… Dar DUMNEZEU a vrut sa dea o lectie si o pilda omenirii.
  …L-a pus usor in palma sa si a chemat pe toti ceilalti INGERI sa-l ocroteasca…
  … INGERUL MICHAEL sleit de puteri si rapus de oboseala ultimului cantec, si-a inclinat capul, a zambit multumit ca-si implinise menirea cu care fusese harazit si a adormit… PUTIN…
  Atunci cand va fi odihnit pe deplin si numai daca vom fi mai buni, poate DUMNEZEU se va milostivi de noi SI NI-L VA TRIMITE INAPOI…
  Pana atunci DUMNEZEU IL TINE IN PALMA MAINII SALE, IAR INGERII IL VOR OCROTI MEREU….
  SOMN USOR SI VISE PLACUTE, INGERE MICHAEL si-ti multumesc in numele intregii omeniri pentru tot ceea ce ai facut pe Pamant. Si tot in numele omenirii, te rog ne iarta pacatele savarsite fata de tine…
  SI EL NE-A IERTAT… SI DOARME…
  … PENTRU CA INGERII NU MOR!…
  … NUMAI NOI, DE DORUL LOR!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s