Istoria agatatului si a „indragostelii”

coperta cucerireCitesc o carte interesanta, o adevarata enciclopedia a „indragostelii” si a tehnicilor de agatat, cum au evoluat de-a lungul timpului: Istoria cuceririi amoroase de Jean Claude Bologne, Editura Nemira. Scurta descriere: „110 manuale de seductie, de la „Arta iubirii” a lui Ovidiu pana la www.ecoledeseduction.com. Tactici, tehnici si viclenii milenare. Primul si cel mai riscant pas: seductia”.

Nu am parcurs decat vreo 30 de pagini deocamdata, dar mi se pare foarte captivanta, mai ales ca am tras cu ochiul la cuprins si am cu ce ma delecta: Arta iubirii: Grecia si Roma, Tehnici de agatat, Despre utilitatea seductiei, Despre cei si cele excluse din amorul curtenesc, A imbrobodi sau a aburi :-): itinerarul indragostitului perfect, Agatatul la biserica (trebuie sa fie foarte tare capitolul asta!), De la primul sarut la „supliment”, Varsta de aur a galanteriei: Renasterea si marele secol, Libertinaj si seductie, De la trasura la decapotabila, Epoca luminilor – de la tactica la strategie, Secolul XIX – noile ritualiri de dragoste, Femeia – inger, spectru sau spirit pur, De la curtea a la francaise la fantele de trotuar, si, din secolul nostru – Agatatul tip marketing, Agatatul stiintific, Macho revine.

Incredibil! Domnul Bologne a studiat o groaza de documente si surse pentru a alcatui acest manual al seductiei din antichitate pana in zilele noastre! Si nu numai asta: din prefata am aflat ca a mai scris si ale „istorii”: Historie de mariage en Occident, Histoire du sentiment amoreaux, Histoire de celibat  et des celibataires. Captivant, nu?

Daca vreti sa aflati mai multe despre istoria cuceririi amoroase, veniti joia viitoare, pe 23 iulie, la 18:30 la Seara de lectura 121, la libraria Carturesti – Muzeul Taranului Roman, unde vom vorbi despre seductie cu scriitorul si eseistul Bedros Horasangian, iar actorul Alexandru Bindea ne va citi cateva pasaje din carte. Detalii si inscrieri aici!

Te astept si pe tine!

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria eu si lumea

Un răspuns la „Istoria agatatului si a „indragostelii”

  1. Multumesc pentru recomandare! Seductia e o arta – mereu e loc de mai bine – şi orice material de calitate care ne ajuta sa ne desavarsim arta este binevenit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s